Bezoek onze showroom

Ondergrond paardenstallen

Professionele oplossingen voor paardenstal ondergronden

Een paardenstalondergrond is een essentieel element in de zorg en het welzijn van paarden. Deze ondergrond moet veilig, comfortabel, en hygiënisch zijn om te voldoen aan de fysieke behoeften van het paard. Traditionele materialen zoals beton, zand, en klei worden vaak gebruikt, elk met hun eigen specifieke voordelen en nadelen. Beton is duurzaam en gemakkelijk te reinigen, maar kan hard en koud zijn. Zand en klei bieden een natuurlijker en comfortabeler oppervlak, maar vereisen meer onderhoud en zijn minder hygiënisch.

Recente innovaties in stalondergronden, zoals rubber PU granulaat, bieden extra voordelen. Dit materiaal, gemaakt van gerecycled rubber, is schokabsorberend, wat helpt bij het verminderen van de impact op de gewrichten en hoeven van paarden. Het is ook antislip, wat de veiligheid verhoogt, en thermisch isolerend, wat zorgt voor een warmere vloer. Bovendien is rubber PU granulaat duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geluidsabsorberend, wat bijdraagt aan een rustigere en stressvrije omgeving voor paarden. De keuze voor de juiste stalondergrond is daarmee cruciaal voor de gezondheid en het comfort van paarden.

Voordelen van een kwalitatieve stalondergrond:

Wanneer een paard op een goede stalondergrond staat, dan vermindert dat de kans op ongelukken, verzwikkingen en stress. Een goede ondergrond is dus erg belangrijk.

  • Vermindert de kans op verwondingen
  • Zorgt voor thermische isolatie
  • Bevordert hygiëne en is eenvoudig te reinigen
  • Vermindert stress en ongemak bij het paard
paard in stal

De voordelen van Paardenstalvloeren

30 jaar ervaring

Ons bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het realiseren van hoogwaardige kunststof vloeren.

10 jaar garantie

Op de stalvloeren die door ons wordt gelegd geven we 10 jaar garantie op.

Positieve ervaringen

Al vele klanten zijn je voorgegaan en hebben stuk voor stuk een positieve ervaring met ons.

Snel weer belastbaar

Doordat de droogtijd van de vloer enkele uren betreft is deze na enkele uren alweer belastbaar.

Verschillende types ondergronden voor paardenstallen

Er zijn diverse materialen beschikbaar voor stalvloeren, waaronder beton, klei, houtsnippers en zand. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden.

Beton: stevig en duurzaam

Beton is een veelgebruikte keuze vanwege zijn duurzaamheid en gemak in onderhoud. Echter, is een betonnen ondergrond hard voor paarden en de hoeven. Daarnaast wordt beton vaak glad als het nat is wat blessures kan veroorzaken aan het paard. Een veel gehoord probleem aan beton is dat het in de winter koud kan worden voor paarden. Ook wordt beton poreus waardoor er mos in kan groeien.

Zand en Klei: natuurlijk en comfortabel

Zand en klei bieden een natuurlijker oppervlak dat comfortabel kan zijn voor paarden. Het is vrij goedkoop in de aanschaf en makkelijk aan te leggen. Zand en klei blijft echter vaak achter de hoeven plakken waardoor de hoeven regelmatig moet worden schoongemaakt. Ook vereist een dergelijke vloer veel onderhoud  en zijn ze minder hygiënisch dan andere oplossingen.

Innovatie in Stalondergronden: Rubber PU granulaat

Rubber PU granulaat is een revolutionair materiaal in de wereld van paardenstalondergronden. Gemaakt van gerecycled rubber, biedt het een unieke combinatie van veiligheid, comfort en duurzaamheid. Een vloer van paardenstalvloeren.nl vermindert de impact op gewrichten en hoeven van paarden, wat bijdraagt aan een betere gezondheid op lange termijn. Ook verhoogt het de veiligheid door uitglijden en vallen te voorkomen. Een ander bijkomend voordeel is dat een dergelijke vloer een warmere oplossing is tijdens koude dagen doordat het rubber isoleert. Ook is rubber geluidsabsorberend wat de stallen minder hol laat klinken. Dit Creëert een rustigere en stressvrije omgeving.

De vloeren zijn tevens eenvoudig te reinigen en bestand tegen slijtage wat de duurzaamheid van de vloeren optimaal maakt.

Een ondergrond voor paardenstallen in 4 stappen

1.

2.

3.

4.

Implementatie van rubber PU granulaat in uw stallen

Wij bieden complete oplossingen voor de installatie van rubber PU granulaat in uw paardenstallen. Onze experts werken nauw samen met u om te zorgen voor een optimale installatie die voldoet aan uw specifieke behoeften en budget.

Neem contact op voor een op maat gemaakte oplossing

Bent u klaar om de overstap te maken naar een veiligere, comfortabelere en duurzamere stalondergrond? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.