Bezoek onze showroom

Manegevloeren

Maneges vormen het hart van de paardensport, een plaats waar zowel paarden als ruiters trainen en zich ontwikkelen. De kwaliteit van een manege wordt echter niet alleen bepaald door de kwaliteit van de paarden of de expertise van de trainers, maar ook door de fysieke omgeving, waarvan de vloer een cruciaal onderdeel is. Bij paardenstalvloeren.nl zijn we jarenlang bezig met het ontwikkelen van hoogwaardige en goede manegevloeren. en waarom het investeren in een nieuwe vloer een verstandige keuze kan zijn.

Een nieuwe manegevloer in slechts 4 stappen

1.

2.

3.

4.

Het belang van een goede manegevloer

De vloer van een manege is meer dan alleen een oppervlak waarop paarden lopen. Het speelt een essentiële rol in de veiligheid, het comfort en de prestaties van zowel paard als ruiter. Een goede manegevloer biedt voldoende grip, vermindert het risico op uitglijden en vallen, en zorgt voor een stabiele ondergrond. Dit is niet alleen belangrijk tijdens het rijden, maar ook voor de algemene gezondheid en het welzijn van de paarden. Een harde of oneven vloer kan leiden tot blessures aan de poten, gewrichten en hoeven van het paard. Hier hebben we de ideale oplossing voor. Namelijk een comfortabele, slipvrije en elastische vloer waar uw paard zich prettig en veilig bij voelt.

Onze kwaliteitsvloeren zijn samengesteld uit rubberen granulaten wat er voor zorgt dat deze zacht, schokwerend en elastisch is.

De vloeren van paardenstalvloeren.nl bieden een verbeterde grip en verminderen het risico op uitglijden, wat erg belangrijk is voor zowel de veiligheid van de paarden als de ruiters. Doordat de manegevloeren kunnen helpen bij het verminderen van stress, verwondingen, en lichamelijke problemen, is het investeren zeker de moeite waard.

zwart paard

De voordelen van Paardenstalvloeren

30 jaar ervaring

Ons bedrijf heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het realiseren van hoogwaardige kunststof vloeren.

10 jaar garantie

Op de stalvloeren die door ons wordt gelegd geven we 10 jaar garantie op.

Positieve ervaringen

Al vele klanten zijn je voorgegaan en hebben stuk voor stuk een positieve ervaring met ons.

Snel weer belastbaar

Doordat de droogtijd van de vloer enkele uren betreft is deze na enkele uren alweer belastbaar.

Manegevloeren met rubber PU granulaat van paardenstalvloeren.nl

Recentelijk heeft een innovatieve ontwikkeling in de vorm van rubber PU granulaat vloeren de aandacht getrokken van manegehouders en ruiters. Deze vloeren staan bekend om hun uitzonderlijke schokabsorberende eigenschappen.

Rubber PU granulaat is een materiaal dat voornamelijk wordt geproduceerd door recycling van oude autobanden. Dit proces resulteert in kleine rubberdeeltjes die vervolgens worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder sportvloeren, speeltuinen en dus ook manegevloeren. Een van de meest prominente kenmerken van rubber granulaat vloeren is hun vermogen om schokken te absorberen. Dit is met name belangrijk in de paardensport, waar de gewrichten van paarden aanzienlijke impact moeten verduren tijdens het trainen en uitvoeren van diverse paardensportdisciplines.

Een ander belangrijk voordeel van rubber PU granulaat vloeren is hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen zware belasting en slijtage. Bovendien vereisen deze vloeren relatief weinig onderhoud, wat zowel tijd als geld bespaart voor manegehouders.

Het gebruik van gerecycled materiaal maakt rubber PU granulaat vloeren een milieuvriendelijke keuze. Door autobanden een tweede leven te geven, dragen deze vloeren bij aan een vermindering van afval en bevorderen ze een circulaire economie.